The Zombies

The Zombies - 'LIFE IS A MERRY-GO-ROUND'

De wederopstanding van de iconische Britse rockgroep The Zombies begin deze eeuw was een weldaad voor de popwereld. Met hun roots in de memorabele sixties sprongen ze met het grootste gemak de nieuwe eeuw in en ze zijn nog lang niet klaar met hun fans. En vice versa; hun trouwe aanhang overspant de generaties. De jonge muziekliefhebbers van vandaag worden net zo geroerd door vocale parels als ‘She’s not there’ als hun leeftijdgenoten in de beginjaren van de band. Met 21e-eeuwse successen als ‘Still got that hunger’ vervolgt de band zijn zegetour met dezelfde passie als in haar vroege jaren.

De comeback staat op het conto van ‘founding members’ Colin Blunstone en Rod Argent, die in 1967 besloten de stekker uit de band te trekken ten faveure van hun solo carrières. Blunstone scoorde hits als ‘Say you don’t mind’ en ‘What becomes of the brokenhearted’ en hij maakte ‘Old and Wise’ met The Alan Parsons Project. Rod Argent richtte zijn eigen band ARGENT op, die furore maakte met titels als ‘Hold your head up’ en ‘God gave rock and roll to you’. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kan en in 2000 besloten Blunstone en Argent The Zombies een tweede leven te geven. Nieuw bloed werd aan de band toegevoegd met drummer Steve Rodford, gitarist Tom Toomey en bassist Sören Koch, die de in 2018 veel te jong overleden bassist Jim Rodford opvolgde.

Een langverwachte triomf voor The Zombies was hun intrede in de fameuze Rock & Roll Hall of Fame in maart 2019. Welverdiende eer voor een ‘oerband’ die met zijn psychedelische songs zo’n grote invloed heeft gehad op de popmuziek. De ceremonie in The Hall of Fame voltrok zich op de dag af vijftig jaar nadat de band met ‘Time of the Season’ zijn eerste nummer-1 hit de Amerikaanse hitlijsten haalde. Dat was in die tijd behalve The Beatles nog nooit een andere Engelse band gelukt en dat zegt genoeg.

___________________________________________________

The Zombies keerden in september 2021 terug voor een live concert naar de heilige ruimte van de Abbey Road Studio waar zij in 1967 hun baanbrekende album Odessey & Oracle opnamen.