WEST OF EDEN – A Celtic Christmas

Hartverwarmende Kerstsongs met een folk-twist, dat is wat het publiek mag verwachten van ‘A Celtic Christmas’ van West of Eden. Het begaafde zeskoppige Zweedse folk ensemble met Jenny en Martin Schaub in de lead, betovert in Scandinavië en Duitsland al tien jaar lang volle zalen met zijn kerstconcerten en nu kan ook het Nederlandse publiek genieten van de verrukkelijke sfeer die de band met ‘A Celtic Christmas’ creëert. 

Het belooft een magische avond te worden, met een prachtige mix van middeleeuwse hymnen, instrumentale Ierse tunes, bekende Engelse Christmas Carols en moderne Celtic Classics. Zwijmel mee met ‘The Wexford Carol’, ‘A place by the Tree’, ‘In the Bleak Midwinter’ en ‘The Fairytale of New York’ van The Pogues.

West of Eden bewijst dat folkmuziek van de hoogste klasse niet louter aan artiesten met Iers of schots bloed is voorbehouden. Het Zweedse duo Jenny en Martin Schaub raakte in hun studententijd in de ban van de Ierse muziek en het werd een liefde voor het leven. Met hun band stegen ze snel tot grote hoogte in het genre, gedragen door de kristalheldere stem van Jenny en de virtuoze instrumentale begeleiding. Irish Music Magazine bestempelde het repertoire van West of Eden als ‘the best of contemporary folk’. Hun album ‘A Celtic Christmas’ wordt beschouwd als een parel in de kerstmuziek.

Dat zal het publiek volmondig beamen na de magische muzikale ervaring. Als je na het concert met een warm gevoel en een glimlach de decemberavond in stapt, voel je de bezieling van Kerst in zijn meest pure vorm!