TOP 40 LIVE - De nummer 1 hits uit de Top 40

Wie nostalgische gevoelens koestert bij de popmuziek van de sixties, seventies en eighties, kan zijn hart ophalen bij de nieuwe wervelende theatershow ‘Nummer-1 hits uit de Top 40’, een anderhalf uur durende reis door vijftig jaar geschiedenis van de bekendste Nederlandse hitlijst. De grootste nummer-1 hits worden op indrukwekkende wijze live ten gehore gebracht door een achtkoppige band met zanger en zangeres. Van Dave Berry tot Adèle, van The Rolling Stones tot Marco Borsato, van Abba en Queen tot Madonna; alle wereldsterren en nationale muziekiconen die ooit een numer-1 hit scoorden, passeren de revue in een avond vol herkenning, beleving en gezelligheid met een flitsende live presentatie.

Generaties artiesten en muziekliefhebbers zijn opgegroeid met de Top 40, de Nederlandse graadmeter van de popmuziek die wekelijks vele luisteraars aan radio en TV gekluisterd hield. Het was Joost den Draaier die in januari 1965 op Radio Veronica begon met de Top 40. Een tijdloze formule, want tot op de dag van vandaag is de hitlijst te horen op radio 538. Voor elke popartiest is een nummer-1 notering in de Top 40 het hoogst haalbare en veel van die successen herleven in de spectaculaire show.

Hoogtepunten van vijftig jaar (classic) rock, disco en Nederpop uit de nog altijd populairste hitlijst van Nederland. Een feest van herkenning, dat wordt genieten en zwijmelen!