fbpx

THE STONES vs THE BEATLES

Van de keurig ogende Beatles en de Londense rebellen van The Rolling Stones is bekend dat ze lange tijd een goede verstandhouding hadden. Maar als het even kon probeerden ze elkaar op muzikaal gebied te overtreffen. Die concurrentiestrijd gold ook voor het algemene publiek: je was in de jaren 1960 òf voor The Beatles, òf voor The Stones. Deze ‘vete’ tussen twee van de grootste bands aller tijden staat centraal in de The Stones vs The Beatles Battle. De muziekvete die iedereen tot op het bot verdeelde en daarom zullen er ook speciale Stones en Beatles kaarten verkrijgbaar zijn.

The Beatles hebben in een tijdsbestek van 10 jaar hun hele discografie uitgebracht. Toen The Beatles er in 1970 mee stopten waren The Rolling Stones nog maar net op gang. De muziekindustrie bleef zich ontwikkelen en The Rolling Stones experimenteerden er op los, wat diverse meesterwerken opleverde. In de jaren zestig waren The Beatles de trendsetters en nu nog geldt hun muziek als inspiratie voor de vele muziekstromingen die volgden. De revolutionaire Beatles hadden echter één groot probleem: de bandleden waren, met John Lennon en Paul McCartney voorop, stuk voor stuk eigenzinnige pioniers die na 10 jaar samen in een band gespeeld te hebben spelen het wel gezien hadden. The Rolling Stones aan de andere kant hebben 20 jaar nodig gehad om alle facetten van hun eigen Stones muziek te kunnen ontwikkelen. Ooit begonnen als tegenhanger en in de schaduw van The Beatles, staan ze nu, ruim 50 jaar later, nog steeds voor uitverkochte stadions en parken.

Met o.a. Edward Reekers, Harry Saksioni, Syb van der Ploeg en Emanuele Angeletti, de beste European Paul McCartney singer

Exclusief voor België