THE BEST OF SIMON & GARFUNKEL

De muziek en het verhaal van twee jonge jongens uit New York, die uitgroeiden tot het succesvolste muzikale duo aller tijden. Wie kent niet hun legendarische reünieconcert in Central Park in 1981? Geniet van wereldhits als: ‘Mrs. Robinson’, ‘Cecilia’, The Sound Of Silence, The Boxer, Homeward Bound, Scarborough fair, Bridge over Troubled Water en meer!

Muziekvrienden Syb van der Ploeg en Maarten Peters brengen een bijzondere hommage aan dit unieke duo. In kleine bezetting worden de wereldhits van Simon&Garfunkel over het voetlicht gebracht.

Van der Ploeg vertelt :”Ik ben opgevoed met deze muziek. Mijn ouders draaiden vroeger altijd hun platen dus ik heb heel veel naar die nummers geluisterd. De muziek klinkt soms simpel maar als je het gaat uitzoeken blijkt het toch wat gecompliceerder te zijn en vaak schematisch niet echt voor de hand liggend.”

Maarten Peters vult aan : “Ik ben echt in het diepe gedoken om me die nummers eigen te maken. De gitaarpartijen zijn soms best lastig en de teksten zijn ook nog eens de moeite waard. Over de oorlog in Vietnam en de teloorgang van het toenmalige Amerika. The statue of Liberty, sailing away to sea…. Best heftig.”

Nu zien ze kans om de muziek van hun jeugd idolen in theater te brengen in een intieme voorstelling. vier man gezelschap, met multi-instrumentalist Hubert Heeringa en op keyboards & piano Arno Schlijper.