fbpx

Steve Harley Acoustic Band - UNCOVERED

Steve Harley, de originele Cockney Rebel, gaat akoestisch toeren in kwartet-formule.
In The Acoustic Band wordt Steve muzikaal bijgestaan door long-time vriend violinist/gitarist Barry Wickens, Oli Hayhurst op (contra)bas en Dave Delarre op lead gitaar.
Steve Harley & Cockney Rebel werden wereldberoemd met hun hits: Mr. Soft, Judy Teen, Mr. Raffles en natuurlijk ook  ‘Make me smile’ en ‘Sebastian’! Een sfeervolle voorstelling van de man die door Rod Stewart werd beschreven als “één van de beste tekstschrijvers die Groot-Brittannië ooit heeft geproduceerd”.

Cockney Rebel met zanger Steve Harley was naast onder andere T. Rex en Roxy Music, een van de meest creatieve Britse bands uit de glamrockperiode. Steve Harley’s stemgeluid roept soms herinneringen op aan Bob Dylan rond de tijd van Blonde On Blonde. Hij creëerde met Make Me Smile (Come Up And See Me) een wereldwijde klassieker die elk jaar in de Top 2000 terug te vinden is. Het nummer was een dikke nummer 1 hit in Nederland. Steve besloot om vanaf dat moment verder te gaan als Steve Harley & Cockney Rebel. In de jaren ’70 schreef Harley o.a. met Marc Bolan (T-Rex), Bobby Kimball (Toto) en Michael McDonald (Doobie Brothers).

De muziek van Steve Harley & Cockney Rebel is bij vlagen exotisch met uiteenlopende invloeden van klassieke muziek tot progrock. Luister naar de track Sebastian en al snel blijkt Steve Harley een onderschat tekstschrijver te zijn. Het tien minuten durende duistere epos Death Trip, maakt de band zo briljant en verrassend.