Folk Rock Pioneers Steeleye Span's 50th Anniversary Tour

Steeleye Span is een van de invloedrijkste namen in de Engelse muziekgeschiedenis. De ‘monumentale’ band legde in 1969 het fundament voor folk rock. De sprankelende Steeleye blend van folk en rock bevrijdde het folkgenre uit de sfeer van achterkamertjes en pubs en stoomde het klaar voor internationale concerttours en het grote werk in de muziekindustrie. Van de reeks albums die Steeleye Span door de jaren heen uitbracht, gelden sommige als muzikale monumenten en ze scoorden vele tijdloze hits. Wie kent nu niet hun swingende song ‘All around my hat’?

Steeleye Span is nog altijd razend populair bij grote groepen muziekliefhebbers. Het geheim achter hun schijnbaar eeuwige succes is dat ze voortdurend zoeken naar vernieuwing en steeds nieuwe talenten aantrekken. Daarmee weten ze elke generatie folk rockliefhebbers aan te spreken. Zo werkte de band voor het album ‘Wintersmith’ samen met de Engelse fantasy bestsellerauteur Sir Terry Pratchett. Magische fantasieverhalen als inspiratiebron voor prachtige nieuwe songs. De band kreeg onlangs versterking van Jessie May Smart, een jonge zeer getalenteerde violiste, die onder andere meewerkte aan X-factor en optrad met Katie Melua. De regelmatige introductie van nieuwe sterke muzikanten met hun eigen stijl, zorgt ervoor dat de band meer is dan de som der delen. Zo nemen de folk rock pioniers het genre mee tot ver in de 21e eeuw.

Vijftig jaar later staat Steeleye Span klaar om deze ongelooflijke mijlpaal te markeren met een tournee, gevierd door een band die nog net zo creatief en vitaal is als al die jaren geleden. De laatste zeven-delige bezetting, zoals altijd geleid door de iconische Maddy Prior, bouwt voort op de ongelooflijke geschiedenis van de groep en vult een avond met favorieten en verrassingen uit de laatste decennia.