RAGÚS THE SHOW - ‘De hartslag van Ierland’

Ragús, één van de absolute parels uit de Ierse dans- en muziektraditie, is terug met een nieuwe show. Met nieuwe choreografie, nieuwe songs en een nieuw design. Het Ierse volksspektakel toert al meer dan tien jaar non-stop door Nederland en België en heeft na al die tijd nog geen fractie ingeboet aan aantrekkelijkheid. Het gezelschap brengt het beste dat Ierland op cultureel gebied te bieden heeft.

Een wervelend feest vol kleur, klank en ritme, dat je meesleept in de sfeer van een volksfeest op een Iers dorpsplein. Gestoeld op authentieke dansstijlen met razendsnel voetenwerk, hartverwarmende songs, prachtige kostuums en de klanken van traditionele akoestische instrumenten. Met zijn nieuwe repertoire blijft Ragús bij de tijd, maar ook trouw aan de tradities waarin de show zijn wortels vindt. Dat is de kracht van Ragús, de hartslag van Ierland!

Ragús heeft zijn oorsprong in de culturele tradities van Inis Mór, een van de Aran-eilanden in Galway Bay. Lange tijd bleef het geheim van Inis Mór behouden voor de eilanders en toevallige bezoekers. Maar nadat de show in 2001 via een opstap in het fameuze Olympia Theatre in Dublin zijn vleugels uitsloeg, vielen theaterbezoekers op alle zes de continenten in zwijm voor Ragús. Inmiddels staat de show al ruim 15 jaar op de planken. Wie een unieke live ervaring van het ‘Ierse gevoel’ als het ultieme avondje uit ziet, wordt bij Ragús niet teleurgesteld.