MOYA BRENNAN (The voice of CLANNAD) - An Irish Christmas

Moya Brennan, The voice of Clannad wist al vele harten te raken met haar prachtige en volstrekt eigen stemgeluid. Het leverde haar naast een prachtige en indrukwekkende carrière o.a. ook een Grammy op. Omdat Clannad in 2022 na 52 (!) jaar is gestopt, geeft dit Moya Brennan alle ruimte om onder haar eigen naam te touren; iets wat ze al vaker deed, maar altijd combineerde met Clannad.

In december trekt ze met haar eigen band door Nederland met een kerstprogramma en brengt haar warmte mee voor een bijzondere reeks concerten, waar overigens niet alleen kerstliedjes te horen zullen zijn, maar ook songs van Clannad, songs uit soloprojecten en filmthema’s.

Het publiek zal kortom worden meegevoerd op een bijzondere en intieme muzikale reis.
Zo zullen er ook liedjes van haar kerstalbum An Irish Christmas te horen zijn (een Keltisch geïnspireerd album met klassieke en hedendaagse muziek), waaronder Silent Night, In the Bleak Midwinter, In Dulci Jubilo en Joy to the World.

‘The First Lady van de Keltische muziek’, is bekend geworden door haar familieband, Clannad, die meer dan 15 miljoen albums heeft verkocht, daarnaast internationale filmsoundtracks heeft geschreven en over de hele wereld heeft getoerd. Moya Brennans zus, Enya, zat begin jaren 80 ook in de band en vestigde zich daarna als een wereldwijd fenomeen als solo-artieste.

Moya Brennan heeft aan de basis gestaan van een indrukwekkend aantal muziekproducties tot aan een reeks Ierse, film-, spirituele en zelfs dansopnames. Afkomstig uit Donegal, in het noordwesten van Ierland, leerde ze als schoolmeisje zingen en harp spelen en dat was het begin van een blijvende liefde.