PETER BOONE MUSIC PRODUCTIONS

Matt Dusk

MATT DUSK - ‘JetSet Jazz'

Bij een concert van de Canadese jazz-zanger Matt Dusk waan je je helemaal in het Las Vegas van de sixties, toen fameuze artiesten als Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis jr. hun hoogtijdagen beleefden met hun epische theatershows. 
De sfeer, stijl en energie van die era is precies wat Dusk op zijn publiek wil overbrengen. Een flashback naar een ‘elegante tijd’ met relaxte jazz die nostalgie oproept. Matt Dusk behoort samen met zijn vriend en collega Michael Bublé tot de top van de hedendaagse Canadese jazz. Dusk is bepaald geen onbekende in de Nederlandse jazz-scene. Hij tourt al door ons land sinds zijn eerste gouden debuutalbum ‘Two Shots’, heeft ettelijke keren opgetreden met het Metropole Orkest en stond ook tweemaal op de planken bij Het North Sea Jazz Festival.

De nieuwe show van Dusk is een prachtige mix van swingende good old jazz classics als ‘Come fly with me’ en ‘I’ve got you under my skin’ en moderne uptempo arrangementen als Queen’s ‘Crazy little thing called love’ en ‘How sweet it is’ van James Taylor. Maar ook nieuwe pop-jazz composities van zijn nieuwe album ‘JetSetJazz’ komen aan bod. De titelsong Let’s hop on a plane’ dompelt je direct in dat zalige tijdloze gevoel dat het Sinatra-tijdperk kenmerkte; het sfeerbeeld waarin matt Dusk zijn inspiratie vond. De passie en energie die van zijn optredens af spat, evenaart de ambiance van de legendarische ‘Rat-Pack concerten in het uitverkochte Sands hotel in Las Vegas in 1966.