Kim Wilde - 'Greatest Hits' Tour

Vanwege de coronacrisis is de ‘Greatest Hits Tour’ van Kim Wilde verplaatst naar november 2021. Ook de wereldwijde release van haar nieuwe CD is uitgesteld naar 2021.

 De nieuwe data november 2021:
9/11 Gebouw T – Bergen op Zoom | 11/11 Neushoorn – Leeuwarden | 12/11 Gebr. De Nobel – Leiden | 13/11 Patronaat – Haarlem |
17/11 De Maaspoort – Venlo | 18/11 Muziekgebouw – Eindhoven | 19/11 Tamboer – Hoogeveen | 20/11 TivoliVredenburg – Utrecht.

Met haar ‘Greatest Hits Tour’ komt Kim Wilde naar ons land voor maar liefst acht concerten. Een mooier moment voor een bloemlezing van topsongs uit haar al vier decennia durende carrière is nauwelijks denkbaar. Een carrière die, na een pauze in de jaren 90, een markante wedergeboorte kende. Met als meest recente wapenfeit de Europese tour ‘Here come the aliens’ in 2019, ter ere van het gelijknamige album dat ze een jaar eerder uitbracht. Ook de Nederlandse Kim Wilde-fans lagen tijdens die tournee aan haar voeten en bevestigden met hun uitzinnige ovaties dat het popicoon uit the ‘good old eighties’ nog lang niet is uitgezongen.

De muzikale carrière van Kim Wilde kende in 1981 een stormachtige start, toen ze met ‘Kids in America’ direct een wereldwijde hit scoorde. Meer ‘New Wave’ vuurwerk volgde, zoals de klassiekers ‘Never trust a stranger’, ‘Cambodia’, ‘You keep me hangin’ on’, ‘You came’ en het meeslepende ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’, dat ze samen met de Duitse rockartieste Nena zong. Veel van de pareltjes uit haar repertoire, dat veertien studioalbums en meer dan 30 miljoen verkochte platen telt, zullen klinken tijdens de ‘Greatest Hits Tour’. Maar ook nieuwer werk van haar laatste ‘Here Come The Aliens’ album. De nummers ‘Pop Don’t Stop’, ‘Kandy Krush’ and ‘Birthday’ werden na verschijning van het album al snel hits in de internationale radio charts. Een teken dat Kim Wilde te midden van de nieuwe generaties popartiesten van de 21e eeuw nog altijd een fenomeen is in de muziekwereld!