GENESIS CLASSIC SHOW
performed by Genesis ex-leadsinger Ray Wilson

Voor Ray Wilson, de voormalige frontman van de legendarische Engelse progressive rockformatie Genesis, was het een persoonlijke droom om de grootste hits uit het Genesis-tijdperk naar een nieuw level te tillen. Die droom kreeg vorm in zijn muzikale show ‘Genesis Classic’! Ondersteund door een ensemble met een breed akoestisch instrumentarium geeft Roy Wilson een nieuwe dimensie aan de grote successen van Genesis, zonder afbreuk te doen aan het authentieke karakter van de songs. Dat is bovenal de verdienste van zijn hoogstaande vocale kwaliteiten en perfectionistische podiumpresentatie.

Genesis was een van de meest invloedrijke popgroepen in de jaren ’70 en ’80. Meer dan 150 miljoen platen verkochten de Engelse rockers en in 2010 kreeg de band een plek in de beroemde Rock ’n Roll Hall of Fame in Cleveland. Wilson volgde in 1997 Phill Collins op als leadzanger, maar twee jaar later hief Genesis zichzelf op omdat de ‘chemie’ weg was. Wilson stortte zich op een solocarrière, maar behield zijn liefde voor het Genesistijdperk. Waarvan acte met de ongeëvenaarde vertolking van hits als Follow you, follow me, No son of mine, Land of confusion en Jesus he knows me. Hits van toen in nieuwe muzikale arrangementen.

Een ‘unplugged’ sensatie die Wilson al jaren volle zalen en staande ovaties oplevert. Van heel veel gelukkige fans bij wie het bloed bij het horen van de parels van de progressive rock sneller gaat stromen. Genesis is alive!

 

 

I.S.M. DIBA INTERNATIONAL CONCERTS