The Ultimate JOE COCKER Experience

Rocklegende Joe Cocker mag dan zelf niet meer onder de levenden zijn; zijn songs zijn onsterfelijk. Met dank aan bandleden Cliff Goodwin, Mitch Chakour en DericDyer, die jarenlang met de in 2014 overleden zanger op de planken stonden. Zij wilden Joe’s muzikale nalatenschap levend houden voor zijn talloze fans en zijn songs net zo authentiek ten gehore brengen als hij ze zelf zong. Een ‘mission impossible’, leek het, want waar vind je een stem die kan tippen aan Cocker’s markante rauwe stemgeluid? Die vond het drietal in de Londense rockzanger Elliot Tuffin, die heel veel inspiratie vond in de muziek van Cocker en qua stem verbluffende overeenkomst vertoont met zijn idool.
Die gelijkenis maakt deze show tot een regelrechte reïncarnatie van de ziel van Joe Cocker!

Ook het overtuigend neerzetten van de podiumstijl van de rocklegende gaat Elliot probleemloos af. Samen met de drie gepassioneerde bandleden van weleer, aangevuld met nieuw instrumentaal bloed, brengt hij Cockerhits als ‘The Letter’, ‘Cry Me a River’, ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’, ‘You Can Leave Your Hat On’, ‘Night Calls’, ‘Up Where We Belong’, ‘When The Night Comes’ en ‘Unchain My Heart’ weer helemaal terug. 

Met zinderend gitaarwerk onder een stoere rockstem met rauwe hoekjes. De renaissance van Cocker’s repertoire laat zich met een knipoog mooi vangen in ‘With a Little Help From My Friends’. Met deze oorspronkelijke Beatles song scoorde Joe Cocker in 1968 een wereldwijde hit. En nu is het dankzij zijn vrienden Cliff, Mitch en Deric dat miljoenen muziekliefhebbers ook na zijn dood nog zo intens van zijn muziek kunnen genieten.

Cliff Goodwin: “London-based Tuffin is the only singer that can bring to life Cocker, one of the world’s most recognizable voices.”
The magic of this whole thing is Elliott,” said Goodwin.