fbpx

CELEBRATING THE MUSIC OF JOE COCKER
Performed by original band members and the stunning singer Elliott Tuffin

Celebrating the music of JOE COCKER komt in maart 2018 naar ons land voor 6 concerten.
Op 7 maart: Paard van Troje, Den Haag;  8 maart: Oranjerie/Theater ad Parade, Den Bosch (vv 5/10 in);  9 maart: Lucky Live, Rijssen;  10 maart: CCXL, Vlissingen;  11 maart: Neushoorn, Leeuwarden;  13 maart: TivoliVredenburg, Utrecht. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Rocklegende Joe Cocker mag dan zelf niet meer onder de levenden zijn; zijn songs zijn onsterfelijk. Met dank aan bandleden Cliff Goodwin, Mitch Chakour en Deric Dyer, die jarenlang met de in 2014 overleden zanger op de planken stonden. Zij wilden Joe’s muzikale nalatenschap levend houden voor zijn talloze fans en zijn songs net zo authentiek ten gehore brengen als hij ze zelf zong. Een ‘mission impossible’, leek het, want waar vind je een stem die kan tippen aan Cocker’s markante rauwe stemgeluid? Die vond het drietal in de Londense rockzanger Elliot Tuffin, die heel veel inspiratie vond in de muziek van Cocker en qua stem verbluffende overeenkomst vertoont met zijn idool. Die gelijkenis maakt ‘Cocker Rocks!’ tot een regelrechte reïncarnatie van de ziel van Joe Cocker!

Ook het overtuigend neerzetten van de podiumstijl van de rocklegende gaat Elliot probleemloos af. Samen met de drie gepassioneerde bandleden van weleer, aangevuld met nieuw instrumentaal bloed, brengt hij Cocker hits als  ‘The Letter’, ‘Cry me a river’ ‘Don’t let me be misunderstood’, ‘You can leave your hat on’, ‘Night Calls’, ‘Up where we belong’, ‘When the night comes’ en ‘Unchain my heart’ weer helemaal terug. Met zinderend gitaarwerk onder een stoere rockstem met rauwe hoekjes. De renaissance van Cocker’s repertoire laat zich met een knipoog mooi vangen in ‘With a little help from my friends’. Met deze oorspronkelijke Beatles song scoorde Joe Cocker in 1968 een wereldwijde hit. En nu is het dankzij zijn vrienden Cliff, Mitch en Deric dat miljoenen muziekliefhebbers ook na zijn dood nog zo intens van zijn muziek kunnen genieten.

Trailer: zie bovenaan links – of volg deze link


Cliff Goodwin:
London-based Tuffin is the only singer that can bring to life Cocker, one of the world’s most recognizable voices.

“The magic of this whole thing is Elliott,” said Goodwin.


Klik hier voor de pagina

Videolink:   https://youtu.be/W8d_d0lOsw8

KIM WILDE KOMT IN NOVEMBER VOOR CONCERTEN NAAR NEDERLAND
Here Come The Aliens Tour – Nieuw album release

Kim Wilde komt in november naar ons land voor 8 concerten ter promotie van haar nieuwe album ‘Here Come The Aliens’ waarvan de release is gepland op 16 maart a.s.

De concerten zullen plaatsvinden op 14/11 Muziekgebouw – Eindhoven; 15/11 Orpheus – Apeldoorn; 16/11 De Bonte Wever – Assen; 17/11 TivoliVredenburg – Utrecht; 20/11; Kubus – Lelystad; 21/11 Gebr. De Nobel – Leiden; 22/11 Patronaat – Haarlem; 23/11 Bibelot – Dordrecht. De voorverkoop begint 26 januari a.s. via de zalen.

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. In 2016 toert de tijdloze popicoon door ons land.

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.

In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014. Een nieuw album release is gepland op 16 maart 2018 getiteld ‘Here Come The Aliens’.