CelticTenors-s

Vanaf 26 maart a.s. komen The Celtic Tenors naar ons land voor een reeks concerten. 

Matthew Gilsenan, James Nelson en Daryl Simpson zijn geboren Ieren, maar ze zijn hun klassieke Ierse wortels ontstegen en hebben met hun brede eigentijdse repertoire een wereldwijd publiek aan zich weten te binden. Ze zijn virtuoos in elk genre, van klassiek tot folk en pop. Of ze nu het traditionele ‘Oh Danny Boy’ zingen of een klassiek nummer als ‘Nessun Dorma’, wat uit hun mond komt, is een streling voor het oor. Dat drie stemmen zo mooi kunnen samenvloeien tot één harmonisch klanklandschap, verrast de toeschouwers iedere keer weer.

The Celtic Tenors trekken al vijftien jaar lang volle zalen in wereldsteden als New York, Amsterdam en Shanghai. Ze traden op in de openingsceremonies van grote sportevenementen in stadions tot in Dubai en Abu Dhabi en verzorgden privé-optredens voor wereldleiders als VS-president Bill Clinton en VN-baas Kofi Anan. Een gouden reputatie voor een gouden formatie. Vanaf september 2015 tourden ze met de eveneens fameuze groep ‘Celtic Woman’ mee om hun nieuwe album ‘Timeless’ te promoten. Nu doen ze op hun nieuwe eigen tournee ook Nederland weer aan, een land dat al lang een speciaal plaatsje in hun hart heeft, door de grote schare fans die ze hier hebben.

Hun muzikale credits, gecombineerd met hun charisma en onvervalste Ierse humor, maken een optreden van The Celtic Tenors tot een verrukkelijke ervaring, waar de bezoekers nog lang over zullen napraten.

Klik hier voor de pagina

slideDireStraitsExperience2

The Dire Straits Experience’ komt opnieuw naar Nederland voor concerten.

Na de uitverkochte concerten van november vorig jaar komt The Dire Straits Experience opnieuw naar ons land voor een reeks van 5 concerten. De concerten staan in het teken van het veertig jarig jubileum van de muziek van The Dire Straits.
De concerten zullen plaatsvinden op 10 mei a.s. in de Basiliek  in Veenendaal; 11 mei Parkstad Limburg Theaters in Heerlen; 12 mei Theater ad Parade in Den Bosch; 13 mei WTC in Leeuwarden en 14 mei in Metropool Hengelo.

Voor de enorme schare trouwe fans leek het einde van de wereld toen The Dire Straits in 1995 hun optredens staakten. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie meer levend dan ooit tevoren. Want de roep om songs uit het muzikaal universum dat The Dire Straits nalieten, is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties. ‘The Dire Straits Experience’ geeft gehoor aan die roep. En hoe! Dit is niet zomaar een tribute band, want twee ex-leden van ‘The Straits’, Chris White en Chris Whitten, maken deel uit van de selectie artiesten die de parels uit het oorspronkelijke repertoire ten gehore brengen. Sultans of swing, Money for nothing, Private investigations, the legend is alive!

Tribute bands worden soms gezien als een slap aftreksel van vroegere muzikale helden. Dat geldt beslist niet voor The Dire Straits Experience, want de band, gevormd door Chris White, Terence Reis, Richard Cottle, Paddy Milner, Tim Walters, Michael Féat en Chris Whitten weet de ongeëvenaarde muzikale klasse van The Dire Straits op uiterst authentieke manier te laten herleven. Zo meent Chris White dat bandlid Terence Reis de enige is die de vocale en instrumentale kwaliteiten van oud-Straits voorman Mark Knopfler kan evenaren. Dan ligt de lat hoog. De nieuwe formatie is sowieso een ijzersterke verzameling muzikaal talent. De leden van The Dire Straits Experience hebben formidabele muzikale records en werkten samen met grote namen als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield. Het begrip ‘tribute band’ doet eigenlijk geen recht aan de missie van het gezelschap: het mooiste uit het Dire Straits songbook doorgeven aan de volgende generatie.

Klik hier voor de pagina