JP & THE SEEGER SESSION BAND 

The Freedom Express Tour 

Een podium vol gelouterde muzikanten die alles uit de kast halen in een opzwepende mix van Americana, folkrock, New Orleans Jazz en Gospel. Geïnspireerd door Bruce ‘The Boss’ Springsteen en zijn Seeger Sessions (een eerbetoon aan Folklegende Pete Seeger) waarmee hij een paar jaar geleden wereldwijd een legendarische serie optredens verzorgde. JP & The Seeger Session Band brengen dezelfde sfeer tot leven, in dezelfde spirit.

Na de succesvolle Crisis Cure Tour brengen JP en zijn Seeger Session band nu een compleet nieuwe show. The Freedom Express davert door Amerika.

Naast klassiekers uit de rijke Amerikaanse Folk traditie brengt de band ook recenter werk van Bruce Springsteen en andere Amerikaanse helden, aangevuld met eigen songs. Alles uitgevoerd met doorleefde zang, swingende arrangementen, strakke ritmes, harmonieuze achtergrondvocalen van de prachtige Seegersisters en spetterend geweld van de Seegerhorns, onder charismatische leiding van zanger en gitarist Jan Piet de Klerk (JP).

Elk optreden van JP & The Seeger Session Band is een onweerstaanbare uitnodiging tot meezingen, meebewegen, meeleven. Dat levert gegarandeerd een spectaculaire avond op. In de woorden van de recensenten: “Al vanaf de start slaat de vonk over en bouwen band en publiek samen een feestje. Stilzitten is onmogelijk.”

Foto Hans Colijn